esmaspäev, 13. august 2007

Lastesõimekohti napib

Viimastel aastatel sünnib jälle rohkem lapsi. See on ju tore! Armas! Mina rõõmustan alati, kui tuttavatel tita sünnib. Lausa härdus tikub ligi, mis seal salata.
Aga kohe varsti on häda ka majas – pole lastesõimi! Vahepeal on lasteaiakohtade arvu vähendatud ja nüüd pole äkki kusagilt juurde võtta. Paha?
Ma vahel mõtlen, et miks meil nii sügavalt kurvastatakse selle üle, et ei saa last sõime viia. Lastesõim nii nagu ta meil enamasti on pole lapsele suurem asi koht. 14, 16 või ka 18 väikelast ühes, heal juhul kahes suures toas. Kas Sina tahaksid jagada oma ruumi veel 15 inimesega? Mulle oleks see väsitav.
Need aasta-paarised inimesed vajavad abi nii riidepanekul kui potilkäimisel, mõni ei oska ise süüa. Ja tavalises lasteaias on nende päralt ainult kaks inimest, kellest teine, õpetaja abi, on sageli hõivatud koristamise, lauakatmise või muu askeldusega, osa pole lihtsalt motiveeritud tööd tegema.
Eelkõige vajavad need üks-kaks aastat noored inimesed lähedust – puudutusi, kallistusi, koos olemist. Mitmele lapsele suudaksid Sina seda korraga pakkuda?
Võibla on hoopis paljudel lastel vedanud, et neid pole kuidagi võimalik lastesõime viia?
Tipp Ja Täpp

1 kommentaar:

z h e ütles ...

Koolidega juhtus ju sama lugu.
Kõigepealt likvideeriti neid, nüüd pole enam kuskile lapsi panna, sest vahepeal oli "titebuum" olnud. :)