neljapäev, 4. detsember 2014

"Padjaklubi"

„Padjaklubi” on meie laste selle hooaja uus huviobjekt. Vaatasin ise ka paari osa ja mulle ka meeldis, et see sari olemas on. Nelja noore naistegelase läbi avatakse Eesti kaasaaega ja see on meie laste jaoks täitsa aken ühiskonnaellu. Poeg saab teada, milliseid naisi ka olemas on ja milliseid arvamusi nad evivad ja millist elu endaga kaasa toovad. Ja järele mõelda, millised talle endale meeldivad.


Muid maailmaasju arutame ka. Et miks Kalle varjas, et ta on rikas ja miks ta elab Kalamajas ja kas Kalamajas elavad vaesed inimesed.

Tore sari. Tegelaskujud on nii erinevad, kui Eestist annab välja otsida (ja loomulikult kunstipäraste liialdustega – kergelt ja hea maitsega tehtud). Kõik nad on huvitavalt avatud ja ülejäänutega hädas, aga suhtuvad teistsugusesse ikka lugupidavalt. Konflikt on alati olemas, nagu ka mulle sobiv lahendus. Ilus ja huvitav ja nii haarav, et kui olen möödaminnes pilku heitnud, olen vahel vaatama jäänudki.

Hiljem lisatud. Ausalt öelda mind üllatas, et poega need suhteteemad nii huvitavad. Üldise ettekujutuse järgi peaks see justkui naiste asi olema. Siis meenus, et mind üllatas omal ajal see ka, kui mees titale karu kallistamise mängu õpetas - see oli üks esimesi mänge üldse. Mehed ei olegi vältimatult tümakad. Ja naised võivad ka tümakad olla.

Ega võibla polegi vaja nii eriti muretseda selle üle, mida lapsed telekast näevad (mingites piirides ikka: märul on õrnas eas pigem kahjulik ja porno ka), aga ikka mul on hea meel, et need tegelaskujud nt kõnelevad viisakalt. Tommy ja Jerry multikad on palju hullemad. Sellistest pigem hoiduks (multikaid on meie lapsed üldse ülivähe näinud, ma arvan, et alla kuueaastane laps ei peaks telekat vaatama ja enamik multikaid, mis mulle on silma jäänud, millegiga ei rõõmusta ka). Siis mõtlesin, et neid kassi ja hiire ning hundi ja jänese multikaid vahtisin mina lapsepõlv otsa ja nii hullu ka pole. Ja "Onu Remuse jutte" kuulasin plaatidelt. Vastikud olid, aga miskipärast pidi vahtima ja kuulama, andunult ja palju kordi. Ju siis selleks, et endas vägivald ja labasus ära tunda.

TJT

Kommentaare ei ole: