reede, 3. oktoober 2014

RBI – põnevat lugemist algklassilastele



Lõpuks ometi leidus üks raamat ka meie vähese lugemishuviga pojale. RBI sarja raamatud on põnevikud algklassilastele. Raamatu väiksel leheküljel on tekst suures kirjas, sekka üksjagu pildikesi, nii et lugemine läheb kiirelt ja eduelamused aitavad lugemisharjumuse kujunemisele kaasa.

Raamatute sisuks on seiklused, mida elavad läbi eriliste võimetega eri maadest pärit teismelised, kes lahendavad erilisi ülesandeid. Keegi oskab lindude ja loomade keelt, keegi õpib hetkega inimkeeli, keegi taipab elektroonikast rohkem kui kogu räniorg kokku. Ja siis veel salajased missioonid, kindla silmapupilli kandjale avanevad uksed ja muu imepärane tehnika. Sõnavara on ka poistepärane, paadisõitu tehakse ikka ägedalt slaalomitades jms.

Takkajärgi ma saan aru küll, kuidas see juhtus, et meie teise klassi laps üle südaöö luges – pärast seda, kui mina olin ta enda arvates magama pannud ja ise ka ära magama läinud. Nii põnev oli. See on tõesti esimene raamat, mis talle sedavõrd on meeldinud ja ühtlasi nii lihtsalt on kirjutatud, et ta ise sellest vabatahtlikult läbi närib.

TJT

Kommentaare ei ole: