teisipäev, 19. aprill 2016

Vabade inimeste värav tulevikku

Uue ühiskonna loomise neljas konverents
„Haridus – vabade inimeste värav tulevikku“
23. aprillil Haapsalus, 24. aprillil Pärnus ja 30. aprillil Tallinnas

Meie rahva püsimajäämise eeldus on terviklik haridus.
Uue ühiskonna loomise konverentsid on võtnud fookusse hariduse ning alustame juurtasandilt ehk küsimusega, mis on lahti põhialustega, millele tugineb üldharidus tänases Eestis ning sedakaudu kogu meie ühiskond.
Anglo-ameerikaliku hariduse strateegia (mis kahjuks ka siinmail laiutab) huvides on üksnes sobiva kontingendi ettevalmistamine tööturule ehk inimest ei väärtustata tema terviklikkuses. Inimesest on paraku selles süsteemis saanud majanduskasvu instrument, inimene kui hingelis-vaimne olend on järjest enam surutud tahaplaanile. Sellest tuleneb kogu muu retoorika ja stsenaariumid, mis hetkel on kulmineerunud absurdiga erakoolide suunal.
Selleks, et säilitada oma maad ja rahvast, tuleb mõista, et ellujäämiseks tuleb meil kollektiivselt valida TERVIKLIK elu mõtestamise suund (keha, hinge ja vaimu ühtsus; teadmiste, oskuste ja kogemuse ühtsus, ühiskonna-, kultuuri- ja perekonnaseoste ühtsus jne) ning sellest lähtuvalt luua inimest ja loodust austav elukorraldus.
Selleks, et midagi muuta haridusmaastikul, tuleb kõigepealt võimalikult laialt meie rahva seas TEADVUSTADA juurprobleemid ning nendega Uue ühiskonna loomise neljas konverents tegelebki.
Konverentsil esinevad prof Tero Autio (Luksemburgi Ülikool), dotsent Tiiu Kuurme (Tallinna Ülikool), Rea Raus (Tampere Ülikool), prof Ülo Vooglaid ja Villu Mengel (Pärnu Herbert Hahni Kooli juhataja).

Rohkem infot siit.

Kommentaare ei ole: