Tundub, et olen kodukoka ametist lahti saanud. Vahel keedan
kondipuljongit ja sellest saab ikka ilmatu kaua söönuks (osa puljongit panen
kohe sügavkülma). Hea kerge elu, nii vähe peab süüa tegema. Korra päevas söön magustoitu.
Tavaliselt vahukoor külmutatud marjade ja moosiga, lisaks röstitud
leivapudi või kuivatatud tatraidandeid. Lapsed ei taha seda ka (nad saaks ikka
ise valida, millist marja ja mida veel oma magustoidule panna, mina selliseid
asju pole kunagi peale surunud, ikka ise igaüks komplekteerib oma toidu). Kunagi neile vahukoorega üle valatud
külmutatud marjad meeldisid ja (eriti vähese suhkrusisaldusega) kodumoosi võib kah rivitult süüa.
Mingeid piire saan ainult toidu varumisel seada. Hommikuks ikka pudru- ja smuutiained, muud toiduained võimalikult naturaalsed ja lisaainetevabad ja mingil määral ökod.
Ma päris hästi ei oska seda vabadust nautida, sest kõiksugu
muud toiduvalikud sisaldavad naatriumglutamaati ja muid ebasoovitavaid lisaaineid
ja paljast leiba närida ka ju ühekülgne (poeleivas on ka jahuseenetõrjeks
kasutatav mürk sees, nimetavad seda jahuparandajaks). Õnneks on tänapäeval jälle
ka E621-vaba sinki olemas. Üks lugu naatriumglutamaadist on siin, aga eks ole mujal ka kirjutatud, et tekitavad kõiksugu tähelepanu- ja tervisehäireid. Samas hea,
et niigi on, vähemalt esimestel eluaastatel oli neil puhas toit (lasteaias ka,
seda peetakse seal senimaale väga oluliseks).
Ju mul siis on aeg pöörata oma
tähelepanu pigem muudele asjadele. Minu eelistatud toidud on kodus ju edaspidigi
nagunii olemas ja soovi korral vabalt ka lastele kättesaadavad.
TJT
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar