esmaspäev, 10. detsember 2012

Puhas toit



Ma vahel ikka mõtlen, kui palju rämpstoitu oleks lastele paras. Mõni ema, kel tundlikum laps, võitleb puhta toidu eest nagu emalõvi ja pälvib sellega paraku ka ligiseisjate pahameelt. Mõni ema, kes seni ajas päris ranget joont, ütleb, et koolis ta saab nagunii need kartulikrõpsud ja limonaadid kätte, parem siis juba olgu kodus ka. Ma täpselt polegi aru saanud, milleks see „kodus ka” hea on. Vist nii, et muidu ta läheb mujale neid asju sööma ja tegema.

Minu meelest on selgelt näha, et rämpstoit ei ole lapsele hea, keegi läheb rahutuks ja kellelegi tekib lööve. Aga miskipärast peetakse vajalikuks neid ikka anda. Ümbritseva keskkonna suhtumine tundub paljuski olevat selline, et tervislik elulaad on nõrkadele, naudingud on need, mille nimel tasub elada, mis sellega ka ei kaasneks – elame ju ühe korra vaid; ja ema tahab ju ikka olla hea ema ja anda, mis laps tahab – isadele läheb tervislikkuse teema sageli veel vähem korda, mehed on vist vähe tuimemaks tehtudki.

Ja siis on veel seisukoht, et ükski toiduaine ise ei ole halb, vaid mõte teeb selle pahaks. Lihtsalt suhkrusöömine ei olevatki nii paha kui mõte selle kahjulikkusest. Mina olen küll mõelnud, et kui uuesti otsast algaks, ei annaks lastele tükil ajal üldse suhkrut. Suhkur on maailma kõige levinum sõltuvust tekitav aine ja mõjub ühtlasi halvasti immuunsüsteemile, seedimisele ja kuhu kõik veel. Aga kui juba varases eas on tekkinud magusasõltuvus, on sellega hiljem tüütu. Rääkimata sellest, et suhkrust tuleva rohke energiaga ei oska laps sageli midagi mõistlikku peale hakata ja lihtsalt mürgeldab selle välja – teistele tülikas ja vahel ka endale ohtlik.

Nüüd siis tuli Valguse Kojalt selline akasha tekst ja mõtlen, et parem ikka vähem saasta süüa – kuni ma silmavaate või kätega tervendada ei oska ega ka muude loodud asjade struktuuri muuta, on parem vähem neid toiduaineid, millest ka teadusuuringud arvavad, et tervisele kahjulikud. See on nüüd üks radikaalne otsus küll. Anda teada, et ma pigem praen lapsele pannikartuleid kui ostan krõpse (see kokkulepe on meil aastaid hästi pidanud, laps ja ema rahul). Ja jäätise asemel pakutakse meil koorega külmutimarju (külmutatud mari jäätab vahukoore ära ja tulemuseks on üsna jäätiselaadne maius). Limonaadi asemel sidrunijooki. Aga päkapikk toob ikka tavalist poekommi. Neid, mille pakendi lugemine ohkama võtab (ma ei tea, kust teistsuguseid saakski). Aga päkapikuaeg kestab ainult ühe kuu aastas. Ülejäänud keskkonnast ennast kaugemale rebida tundub liiga suur pingutus.



Hiljem lisatud. Pärast mulle meenus küll, miks ma ise vahel asju suvalt teen, nt ebatervislikult, ebapraktiliselt jne. Hirmust muutuda ortodoksseks, õigeks. Vabadus on kõige tähtsam. Kaasa arvatud vabadus teha vigu ja kogeda elu sellisena nagu see on.
 

TJT


Toidu tervendav mõju

Kuidas saaksime igapäevaselt kasutada toitu tervendajana?

Nii toidus kasutatavate sünteetiliste kemikaalide ohtude kui toidus sisalduvate toitainete ja looduslike keemiliste ainete kohta on palju teaduslikel avastustel põhinevat informatsiooni ning selle kordamise asemel anname informatsiooni toidus sisalduva energeetilise dünaamika kohta.

Bioloogilisel tasandil on hästi teada, et toit on energia. Kui sööd toitu ja seedid selle ära, siis Sinu keha saab toitu ladestunud energiat kasutada. Fakti, et toit on energia, on hea kasutada metafoorina. Mida iganes Sa energeetiliselt endasse võtad, muutub see osaks Sinu energeetikast. Kui sööd loomaliha, kes elas kogu elu hirmul olles, siis võtad Sa endasse tema hirmu energia. Kui sööd juurvilju, mis on kasvatatud väikeses talus, kus pere neid harides üheskoos nalja viskas, siis võtad Sa endasse nende naeru energia. Iga inimene võtab toidus sisalduvat eritugevusega energiat vastu erineva tundlikkuse ja vastuvõtlikkusega, kuid keegi teist pole energia imendumise suhtes immuunne.

Sama lugu on kiirustades ja vastu tahtmist söömisega. Inimese keha hakkab toitu töötlema sööja esmasest tunnetusest lähtuvalt. Ning teiselt poolt vaadatuna, kui peatud, loed toidule söögipalve ning annad au toidule ja tööle, mis selle Sinuni tõi, laeb keha selle energia toidu seedimise ajal Sinu süsteemi. Aja võtmisel söögipalve lausumiseks, oma toidu valgusega täitmiseks ja tänu avaldamiseks toidutööstuses töötavatele inimestele on tähendusrikas jõud. Seda tehes muudad Sa täielikult viisi, kuidas Su keha füüsilist toitu seedib ja kuidas Sa toidu energiat omastad.

Kui ohtlikud on geneetiliselt muundatud toidud? Kas peaksime neid vältima?

Vaimu vaatenurgast pole miski ohtlik. Kuid arvestades mõttesüsteeme ja uskumuste mustreid, mida te inimestena endas kannate, siis teie võiksite sünteetiliste kemikaalide ja geneetiliste muundamiste mõjusid võtta kahjulikena. Peame silmas järgmist.

Oma olemuse kõrgeimal talitluse tasandil suudab inimene oma kavatsusega muuta molekulaarset struktuuri kõiges teda ümbritsevas. Planeedi tuntuimad arenenud meistrid on oma energiat kasutades suutnud panna neist väljapool asuvaid molekule muutuma ning viinud läbi spontaanseid tervenemisi, koheseid manifestatsioone ja muid „imesid“. Et teie seda teha saaksite, on teil vaja täielikult puhastada oma harjumuspärased mõttemustrid ning tervendada kõik traumad, mis te isiklikus ja karma ajaloos läbi olete teinud. Oma praeguses elus suudavad selle teoks teha väga vähesed.

Seega otsustamaks, kuidas te praegu, sellisena nagu te olete, süüa võiksite, on kõige kasulikum lähtuda teadaolevatest faktidest. Ja me ütleme seda kogu aeg – võtke arvesse kõike, mida te teate. Selle alla käivad avaldatud uurimused selle kohta, millist kahjulikku mõju taimekaitsevahendid teie kehale omavad. Teadaoleva hulka kuulub ka tunnistamine, et osasid tegutsevaid ühiskondlikke ja poliitilisi jõude teie isiklik tervis üldse ei huvita.

Valgustumise teel liikudes peate olema tähelepanelik, võtma teadliku vastutuse ning tegema kõik võimaliku, et tegutseda iseenda täieliku armastamise tähe all. Seda silmas pidades on kasulik vältida geneetiliselt modifitseeritud toiduaineid nii palju kui vähegi võimalik ja lisaks toimida toiduga viisidel, mis täidavad teid valguse ja armastusega. See võib tähendada palvetamist või mediteerimist, et täita toit armastusega. Samuti söömise ajal oma meele ja südame armastusega täitmist. Need tegevused tähendavad väga palju, et vähendada kemikaalide ja geneetiliste modifikatsioonide kahjulikkust. Samas ei asenda nad teie teadlikke ja informeeritud valikuid hetkedel, mil toitu ostate ja sööte.
____________________________________________________________
Sõnumi kanaldas Akasha kroonikast Jen Eramith, MA, Akashic Transformationsi kaudu. See ja teised sõnumid www.AkashicTransformations.net Eesti keelde tõlgib Anu Rumessen, www.valgusekoda.ee Sõnumi sisu on kaitstud autoriõigustega. See info on osa igast jagatud sõnumist.
 

2 kommentaari:

Toomas Kivi ütles ...

Huvitavad mõtted. Ma pakun et võti arusaamaks et millist toitu süüa ja millist mitte on enda jaoks lahti mõtestada et MIKS on osa toitu rämpstoit (ja loodetavasti osa siiski veel mitte).

Toomas

Laps Eestis ütles ...

Aitäh!

Eks ma ikka pidevalt mõtestan mh toidu teemat - igapäevase laste toidulaua eest hoolitsejana mõtlevad selle peale ju paljud vanemad. Kui ise teadlikult ei vali, siis tolkned lihtsalt ärimeeste lõa otsas ja tavalised ärihuvid on ikka täitsa vastuolus hooliva vanema huviga lapsed tugevaks ja terveks kasvatada.

Samas ma pelgan siin neid teemasid täpsemalt lahti kirjutada, sest mida selgemalt ma enda positsiooni maha märgin, seda rohkem on neid, kes teevad teistmoodi (ja sellega võib kaasneda negatiivseid hinnanguid mh minu kohta - ja ka need mõtted jõuavad kohale, olgu mõtlejad kui anonüümsed ja omaette tahes). Teisalt on mahamärgitud trajektoore hiljem tülikam muuta. Iga kord, kui mingi siin seni kirjutatust erineva avaldusega lagedale tahan tulla, pean kõigepealt üle enda tõmmatud piiri turnima.

Muidugi on ka suhteliselt puhast toitu. Aga mu ülejäänud pere ei hooli eriti nt umbrohutoitudest, erandiks vast nõgesesupp ja võilillesiirup. Muu jääb ikka friigi (nt minu) mängumaaks. Meeled küsivad teistsuguseid maitseid ja keha annab hea meelega ahvatlustele järele. Selles osas on meil kõigil veel teadlikkuse arengul ruumi tublisti.