laupäev, 3. mai 2008

Õhukoogid ja nähtamatu pilt

Üks tore mäng on õhukookide tegemine. Muidu tehakse nagu liivakooke, ainult ilma liivata. Ja käbisid ega männiokkaid pole ka kaunistuseks vaja. Lihtsalt võtad heledat õhku, segad natukese tumedamaga, lisad veel ühte ja teist, mätsid kõvasti vormi kinni, keerad selle tagurpidi, paar patsu peale ja ongi kook valmis. Kaunistada võib nähtamatute õunapuuõitega. Või kuldmunadega. Kõigega, mis parajasti pähe tuleb.
Nähtamatu pildi maalimine on teine tore mäng. Võtad kuiva pintsli, "kastad" selle nt kaltsuvaiba triibu sisse ja maalid lapse käele või paljale kõhule täpid, triibud või kutsu.
Oh, mulle meeldib, kui mõni mäng käib suurema sodiajamiseta.
Hiljem: veel oli tore mäng, kui tita tõstis minu käega mängult liiva põrandalt nähtamatust liivaaugust nähtamatule veoautole. Kõik oli tal selge, kuhu ta tohib astuda ja kuhu mitte. Et mitte oma ekskavaatorit segada. Ja minu käsi oli ka palju kuulekam kui ükski mängutraktor, mida tal seni on olnud juhust kasutada.
Tipp Ja Täpp

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Toredad mängud teil. Meil on selline hea mäng: laps teeb käed-jalad väikses kausis märjaks ja teeb nendega laudpõrandale käe- ja jalajälgi. Põrand on töötlemata (tõmbab tibake vett sisse) ja ilusti jäävad jäljed näha, lapsel lõbu kuipalju. Terve põranda teeb täis. Pärast kuivab kõik ise ära ja ei mingit koristamist.

Tiina

Laps Eestis ütles ...

OO, kui teil on nii suurepärane põrand, siis te saate võtta ka nt suure pintsli ja veega maalida! Ma tahaks ka sellist põrandat :-)
Väga praktiline!

malle205 ütles ...

Olen vanaema. Kõige väiksema lapselapse jaoks on olnud palju aega ja ta elab minu lähedal. Mänguriiulil minu toas ei ole mitte ühtki poest ostetud mänguasja - ainult topsid, purgikesed, karbid, nööbid, joogikõrred... Eile mängis 4-aastane poiss ainult vatitikkudega. Ladus neid vanasse prillitoosi, sealt plastmasskarpi, millega poest salatit ostsin, ja uuesti tagasi "oma koju". Loomad käisid reisil: sõitsid praamiga Saaremaale,sealt Hiiumaale ja siis tagasi koju - mängija kommentaaridest mängu käigus kuulsin.
Nii kasvavad loovad ja enesekindlad lapsed.