teisipäev, 25. juuni 2013

Rattamatk Kõrvemaal: neljas päev


Hommikul sadas vihma. Nii et telki me märjana ei tahtnud kokku panna. Pääle hommikusööki võtsime kaasa ainult päeva söögi (porgand, värske hapukurk, leib, juust) ja ujumisriided ning sõitsime selle rabajärve äärde, kuhu me varem oma rattad olime jätnud. Ujusime. Poja ujumisoskus ja jaks on selle paari päevaga tublisti edasi läinud, aina pikemaid vahemaid jaksab ujuda. Mina tegin pikema tiiru ja nautisin äsja avanenud vesiroose.

Siis sõitsime ratastega teise rabajärve äärde – lastel oli vaja teada saada, mis on saanud selle järve ujuvatest saartest, kas nad on ikka alles ja kas neid saab ikka edasi nügida. Tee teise järve äärde oli hästi põnev. Kõrvemaa vaheldusrikas, ürgne ja ülendav loodus ümberringi. Täielik vaikus ja rahu. Väiksed teed ikka käänulised, liivased, sekka mõni palk üle tee – see Eesti metsamajandus on mulle kohati arusaamatu. Neid puid võiks ju ometi millekski kasutada? Peatusekohtades metsmaasikad. Palav oli juhtumisi ka. (Selle poolest meeldib kevad mulle rohkem, et pole palav.)

Koormust ja elamusi kuhjaga, kilometraaži mitte nii väga. Aga me polegi ju sportlased, mina küll mitte.

Järv oli oma endisel kohal oma tavalises rahus. Ujuvad saarekesed olid täitsa nügitavad. Mängisime siis neil saartel. Ja muudkui ujusime.

Siis tabas tütart mingi putukavapustus. Parme ja sääski oli muidugi igal pool ülearu palju, aga nüüd hakkas ta äkki ka ämblikke ja sipelgaid kartma. Nojah, selleks ju reisile minnaksegi, et midagi uut kogeda. Ja mõni üllatus võib ebameeldivaks osutuda. 

Siis sõime mustikaid ja juustu-leiba ja asusime tagasiteedele. Mees sõitis rattaga autole järele, meie liikusime oma ratastega hõlpsamat teed. Kui kokku saime, panime poja rattaga auto peale ja liikusime kolmanda järve poole. Seal sai veel ujuda, tugevas vihmas taaskord omaette ja oligi selleks korraks matk läbi ja tagasitee ees.

TJT

Kommentaare ei ole: