laupäev, 22. detsember 2007

Pühadeeelne

Meie alustame pühadega varakult. Et ikka jõuaks kõik südamest ära pühitseda. Ja südamelt ära pühitseda. Jõulud on minu jaoks suur rõõmu ja armastuse püha. Kuuse tõime tuppa ja kaunistasime juba ära. Ja nüüd loeme igal õhtul kuuse all jõulujutte. Mulle meeldib väga Astrid Lindgreni jõulujuttude raamat. Seal on jutte juba kolmesele, aga enamjaolt parajad just viie-kuuesele või vanemale. Maiustame mõnuga. Praegu just lugesin Bullerby jõuludest. Bullerby on minu lapsepõlve unistustemaa. Seal on kõik nii, nagu peab. Võtangi hea meelega just enne jõule need jutud ette, et midagi tähtsat ei ununeks.
Pealegi on tänapäeval kõik palju lihtsam. Mõne asja saab lihtsalt poest, kui ise teha ei jõua. Peaasi, et oleks see mõnus meeleolu ja koosolemise rõõm.
(Üks nipp on mul selle juures ka. Ettevalmistused tuleb teha oktoobris-novembris. Siis pole tõeliste pühade ajal enam vaja poodi suurt minna. Stress jääb ära. Toidupoes käin nagunii sel ajal, kui tööinimesed tööl on. Nii võivad ka maised asjad teenida hingeliste vajaduste huve.)
Vanasti armastasin pühade eel kontsertidel käia. Laste kõrvalt on raske selle jaoks aega leida, aga nüüd on teised rõõmud. Täna näiteks meisterdas tütreke virna kaarte. Istusin kõrval ja pidasin väikevennal silma peal. Ja jagasin paremaid materjale ette. Aga põhiliselt ikka nautisin seda kõike, mis ühe väikse lapse hingest pidurdamatult välja voolas. Täitsa õige tunne tekkis.
Teile ka kõike kaunist soovides,
Tipp Ja Täpp

Kommentaare ei ole: