neljapäev, 1. november 2007

Vajan puhkust

Olen muutumas blogisõltlaseks. Napi kolme kuuga olen kirjutanud 84 sissekannet. Iga blogitud päeva kohta ühe. Ja suuremat osa neist kirjutistest olen teinud jupikaupa. Kui mõte tuleb, siis jälle hops arvutisse ja kirja. Poole koristamise ja keetmise pealt sealhulgas. Ja siis, kui see teema on end mitmekordse ülelugemisega minu jaoks ammendanud, pannud ta lugemiseks välja.
Märkan end üha sõnalisemana. Ilm, tegevus, tagajärjed ja kõiksugu hõlmamatu hõllandus – äkki on kõike vaja sõnastada. See hakkab liiale minema. Ma ei tahaks olla sõnasõltlane.
Ja aega on arvuti taga palju hakanud kuluma. Kui jupike kirjutatud, on vaja siit-sealt midagi lugeda, et väljakirjutatud oma mõtete asemele uusi leida. Aega kulub. Liiga palju mõtteid saab. (Palju mõtteid ei tähenda samas sisulist edenemist. Lõpuks on kõik need mõtted ainult üksteise variandid ja siin on tuhandel viisil kirjas üks ja see sama mõte. Tundub mõttetu.)
Kujutan ette, et kui nii edasi läheb, on mu elu varsti mõtteid pungil täis. Mõtlemine hakkab domineerima elamise üle, kirjutamine peremehetsema olemise ees. Seda ma ei taha.
Seepärast otsustasin, et novembris ja võibla ka hiljem ma siia midagi ei kirjuta. Hämarad sügiskuud on parim aeg süveneda, võibla iseendasse. Teha näputööd. Tunnetada. Mõtiskleda. Ja lihtsalt olla. Väliste tegevuste lõppedes on see suurepärane puhkus. Niisiis praegu lõpetan ja kunagi ehk kohtume taas.
Seniks on soovijal siin lugemist küllalt, 21 teemasilti ja 84 sissekannet, lugemist kasvõi mitmeks tunniks. Ja kirjutamist: kommentaarium jääb avatuks.
Tipp Ja Täpp
PS: Koera saba kergitus. Oktoobris on Google Analyticsi järgi seda blogi külastanud 520 lugejat 868 korral. Lisaks on lugejaid ka Eesti Päevalehe blogilehekülje kaudu. Aitäh teile kõigile!
Tipp Ja Täpp

Hiljem lisatud: mõnus oli kogu blogindus jätta. Lihtsalt elada. Nädalapäevad tundus elul täitsa uus mekk ja vaba aega nii palju. Ja siis tulid jälle mõtted, mis tahavad elu üle võtta. Sellest perspektiivist näen, et mul on ikka väga vaja kohta, kuhu mõni üleliigne mõte vahel maha jätta. Ikka selleks, et saaksin lihtsalt elada. Samas see mõtete jagamine annab täiesti erilise osaduse- ja koosolemise tunde, mida ma praegu mujalt ei leia. Niisiis: aitäh blogimise võimaluse eest ja aitäh lugejatele!

5 kommentaari:

Laps Eestis ütles ...

See kõlab täna minu tundega kaasa: jätsin kirjutamise ja tunnen end nii vabana. Pea on mõnusalt tühi.

Opening Doors Within
Eileen Caddy

Looduses pole pingutust ega pinget. Seeme läbib oma elutsükli, tal pole vaja midagi teha, tal on lihtsalt vaja lasta kõigel toimida. Kõik, mis sul on vaja teha, on lasta kõigel toimuda. Miks mitte lubada endal muunduda ilusaks liblikaks? Tule välja sellest liblika kookonist, mis piirab ruumi. Tule välja oma sureliku meele ja mõtete piirangutest. Kui madu vahetab nahka, siis ta vingerdab aeglaselt välja vanast nahast ning jätab selle maha närbuma ning lagunema. Kui krabi kasvab välja oma kestast, siis kasvatab ta suurema ja kaunima. Linnupoeg purustab oma munakoore ning väljub täielikult muutununa. Ta on vaba, vaba, vaba! Uus vabadus, uus rõõm, kogu uus maailm on sind ootamas, kui sa oled valmis loobuma vanadest piiravatest viisidest, mõtetest, ideedest ning võtad vastu teisenemise.

Tiiu ütles ...

Oh, ära põe, ole spontaanne, tegutse ikka edasi palun ka blogis. Sul on palju lugejaid, sa oled vajalik.

Juhtusin alles nüüd su enda kommentaari lugema siit kõrvalt:
"Kõik, mis sul on vaja teha, on lasta kõigel toimuda."

Soovitasin Sind lugeda oma lapseootel tütrel ja õetütrel.
Sa oled oma mõtetega väga hinnaline!

Ma pole nõus su väitega, et liiga palju mõtled ja blogid. Liiga palju mõtlevad skisod ja muud kõrvalekaldujad, kes sammuvad tupikteil. Sinu tee on küll jumalik lausa.

Laps Eestis ütles ...

Aitäh ilusate sõnade eest, armas Tiiu! Mul on hea meel, kui saan teistele noortele emadele midagi pakkuda.
Ma siiski pean blogimises natuke vahet, et anda endale aega teiste tegevuste jaoks. Mul on kaks väikest last, kes on mulle väga tähtsad, ja nende kõrvalt ma palju ei jõua. Ja lauskirjutamine ei tundu mulle otstarbekas.
Ma arvan, et suur osa mistahes blogi lugejaist on lihtsalt korraks läbi hüppajad ja juhuklõpsijad (huvilisele on ka siin juba lugemist). Ja isegi kui see nii ei peaks olema, ei ole mul ikkagi otstarbekas jätta oma teisi asju tegemata. Praegu ma valin muud teemad. Ja mõtlemispuhkuse.
Ja veel: jumalik on lihtsalt koristada ilma igasuguse kõrvalise soovita samal ajal midagi sõnastada! Naudin täielist pühendunud koristamist. Võrratu!

Karin Sabine ütles ...

Hallo, ik heb net goed nieuws met u gedeeld, vooral u, die een financieel nodig heeft. Iga ontmoette Sabinhelps, mis finantseerib 47 000 eurot, kui üürib 3% purgi kohta. Ik heb de lening binnen 72 uur ontvangen. Ze on eerlijk en serieus. Kui soovite ühendust võtta meiega: sabinhelps@gmail.com, siis võite saada rohkem teavet kui teil on vaja ühendust võtta, kui soovite ühendust võtta meiega: sabinhelps@gmail.com.

Marleen Overmeire ütles ...

Suur aitäh tahaks öelda LAPO MICRO FINANCE’ile, kes andis mulle laenu haige lapse ravimiseks. Mul on nii hea meel, et kohtusin täna LAPO-ga. Kui vajate kiiret laenu, võtke nendega e-posti teel ühendust: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014