kolmapäev, 23. aprill 2008

Elukunstioskused

Skidikantti blogist leidsin sellise teema.
"Sügisesel jätkukursusel mängisime läbi olukorra, kus tulvavesi hävitas küla ning inimesed olid sunnitud sealt paljakäsi lahkuma ja rajama oma kodu uues kohas tühjalt kohalt alustades. Uurisime, mida on vaja, et üksikisik tuleks uues keskkonnas toime ja oleks selle täisväärtuslik rajaja. Lastel puudub sageli arusaam enda elu mõttest ja suunast. Nad saavad kõik valmiskujul kätte, olgu see siis hea või halb. Selline rollimängu kogemus annab lapsele suuna ja soovi omandada valmisolek iseseisvaks toimetulekuks. Elu sisu oleks hea rajada sellisele põhjale, mida ei saa kergesti ära võtta. Kevadisel jätkukursusel on võimalus keskenduda hingelisele ja kehalisele arengule idamaise mõtlemise kaudu. Harjutatakse kehavalitsemise oskusi ning otsitakse oma kohta tervikus. Tundub, et tänapäeval on igaühel hea peatuda ning teha inventuur oma elu sisust ja suunast."
Soome programmi Skidikantti™ eesmärk on aidata lastel ja täiskasvanutel õppida oma eluga toime tulema. Koolitustel harjutatakse erinevate sotsiaalsete olukordadega (sõprus, rühmana toimimine) ja kriisidega (eksimine, tulekahju, kiusamine, seksuaalne ärakasutamine) toimetulekut. Professionaalide teemad on vastastikune mõju, agressiooniga toimetulek, juhtimine ja sotsiaalsete oskuste õpetamine lastele.
Selle programmi oskusi kasutavad erinevad lastega töötavad inimesed koolis, lasteaias, lastelaagris, teraapiates, noorsootöös ja huviharrastustes.
Hädasti oleks Eestisse ka kõike seda vaja.
Tipp Ja Täpp

Kommentaare ei ole: