laupäev, 21. veebruar 2009

Laste sünnipäevad


"Laste sünnipäevad" või "lapse sünnipäev" on kõige popimad otsingusõnad, millega sellesse blogisse Google'i vahendusel tullakse. Seepärast - vastu tulles huviliste soovile kirjutan meie selleaastastest sünnipäevadest ka. Nagu ikka, püüdsin teha nii, et asjaosalised ise sellest kõige suuremat rõõmu tunneks. Lasin lastel kutsuda need külalised, keda nad ise tahtsid, ja tegime sellist sööki, mis neile meeldib. Eks ma oma sõpru võin ju ise mõni teine kord kutsuda.

Poiss sai kolmeseks. Tema sünnipäeval käisid ainult vanavanemad, sest ta ise ei oska veel suuri rahvahulki tahta, pealegi ma arvan, et suur melu pigem väsitaks teda kui teeks õnnelikuks. Sõime häid koduseid toite ja ajasime juttu nagu vanainimeste sünnipäeval ikka. Uhke tort oli ka ja küünlad peal. Seekord sattusin ostma sellised küünlad, mis pärast ärapuhumist ise uuesti süttivad. Nalja nabani, ainult et pärast tuli köögi uks kinni panna ja aknad pärani lahti teha, koledat suitsu ajasid selle korduva puhumise peale.

Kuigi poeg endale suurt sünnipäeva ei soovinud, rääkis ta paar nädalat ette, et ta tahab minna õe sünnipäevale. Eks ta ole ju laste sünnipäevadel kaasas käinud ja omal viisil seda mürglit nautinud (enamasti viinerikausi kõrvalt, sest kodus meil sellist "hõrgutist" ei pakuta). Õe sünnipäev sai tõesti üsna rahvarohke, aga tema liitus sellega alles poole pealt, sest magas seni kodus päevaund ja jaksas ka ikka lõpuni vastu pidada.

Tütar tahtis muidugi kõiki oma lasteaiasõpru kutsuda ja kuna meie kodu selle hulga jaoks kitsaks jääks, pidasime tema sünnipäeva Nõmme Noortemaja Loodusmajas. Seal on väga tore, me oleme seal vahel muidu ka käinud. Seepärast ma kutsusin tütre sõbrad koos õdede-vendadega - eks me oleme ju üsna tuttavaks saanud aegade ja ühiste sünnipäevapidamiste käigus. Ja mõni ema oli ka, väiksematele toeks (täit komplekti vanemaid see maja hästi ei mahutaks ja mina ei jaksaks ka suhelda väga suure hulga inimestega).

Üks ringijuhendaja rääkis meile boamaost ja teistest kohapeal elavatest roomajatest, teine tutvustas pehmeid loomakesi ja neid sai ka sülle võtta. Pildil on harjasvöölane Nufik mänguhoos. Mina olin veel vaikseid mänge kaasa võtnud, neile, kes vahepeal tahavad puhata ja omaette mängida. Laual olid muidugi tavalised laste sünnipäeva toidud nagu salatid (ostsin poest), viinerid, porgandid dipikastmega ja puuviljad. Magusa tegi tütar üsna ise. Külma koera ja küpsisetorti.
Eks lastele meeldis nagu ikka. Mina olin rahul, et sain inimestele elamuse pakkuda. Üks ema kirjutas hiljem, et nemad vaatasid lastega veel entsüklopeediaid ja uurisid loomade kohta.

Meie eelmise aasta sünnipäevapidude kohta loe siit.

Tipp Ja Täpp

Kommentaare ei ole: