esmaspäev, 3. detsember 2012

Levelid*


Poeg teeb päevad läbi leveleid – ja väga erinevatel tasanditel. Üks sort levelit on valgel paberil. Ta on joonistanud sadu pilte, mille eesmärgiks on arvutimängu sarnaselt raskusi ületada ja eesmärk saavutada.

Üks neist on näiteks selline, et mängija siseneb vasakust ülanurgast, liigub mööda teed, hüppab, ületab kätega rippudes kuuma laava tünni ja teisegi, siis vaatab, et ees on mõõgaga mees. Aga endal pole mõõka, ei saa võidelda. Mõõga saamiseks on vaja minna teise kohta ja katsumusi ületades saada mõõk. Siis jälle tagasi, võidelda mõõgamehega, võita, saada võti ja võtmega saab pildi paremast alanurgast välja, kui on taas edukalt ületatud järjekordne laava. Seda saab siis emaga näppude ja jutuga mängida. Kõik need levelid on alati lahendatavad.

Teist sorti levelid on õues. Tuleb kusagil turnida, millestki üle hüpata, kusagil tasakaalu hoida. Ka need on alati ületatavad.

Toas saab ka endale sedasorti ülesandeid seada. Ja need on kõik alati ületatavad, kui mitte esimesel katsel, siis ükskord ikka.

Kogu aeg on eesmärk, tee lahenduse poole ja lahendus. Mulle meeldib.

* See sõna tuleb kahtlemata sedasorti konsooli- ja arvutimängudest, kus tuleb ühelt tasemelt järgmisele, kõrgemale minna - küllap hea lugeja sai aru...

TJT

Kommentaare ei ole: