reede, 6. november 2009

Jänesepidamise hind

Jänesed võivad oskamatu pidamise korral üksjagu maksma minna, kuigi porgand-kapsas ja oma aia muru ei maksa suurt midagi. Kulusid pole raske kokku arvata, kahjusid küll. Natuke tapeeti on siit-sealt maha kraabitud. Tühiasi, eks seda ole siit-sealt soditud ka. Ja mõne suurema tüki saab kuidagi tagasi kleepida. Aga kui telefonijuhe on läbi hammustatud, siis see enam nii tühiasi ei ole. Mobiiliga suhelda on palju kallim. Internetijuhe sai ka kannatada ja internet vahel on, vahel pole. Mis see saamatajäänud tulu mõttes maksma läheb, ei oska öelda. Või mis juhtmete parandamine maksab.
Jänesepidamise hind on see ka, et saunast tulles panin endale voodisse puhtad õues kuivanud mõnusasti lõhnavad linad ja üle selle tuli kõrvalttoast jäneste pissihais. Tuli siis jälle voodist välja ronida ja saepuru vahetada ja see õue viia. Hommikune puuripuhastus oli liiga kaugele jäänud. Ja kogu kodu on pidevalt saepuru täis, sest jänesed pilluvad seda puurist välja (koos kakajunnikestega loomulikult) ja jalgadega satub seda ka mujale (junnikesed pühime ikka kokku).
Mis siis pani meid seda hinda maksma? Küülikud on armsad ja neid on mõnus paitada. Ja lapsed on õnnelikud. Samas tikub pähe mõte, et elust oli enne midagi olulist puudu. Need jänesed täidavad mingit tühja kohta meie hinges. Mis hakkab seda tühja kohta täitma siis, kui jänesed on läinud tagasi oma koju? Ja mis koht see niisugune üldse on?
Tipp Ja Täpp

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kauta saepuru asemel graanuleid . NB! kõik sordid ei sobi, aga loomapoes öeldaksem, milline jänkule sobib.
Saad purujamast lahti.

enetimm ütles ...

Uks väike koduloom on ikka suur asi ja mitte ainult lastele! Mul on kahju, et me pole tegelikult juba hulga varem endale mõnda muretsenud. Kunagi poleks ma ka arvanud, et minust kassiomanik saab, kuid praegu soovitan kassi kõigile, kes tahavad ühte karvakera koju, kes ei nõua palju hoolt, kuid kes tuleb ja otsib su lähedust ning nurrub armsasti ja muidugi käib ka hulga omapäi :)
Leian, et kass on omamoodi stressimaandaja, eriti kui ta tuleb mu sülle või rinnale ning lihtsalt on seal.

enetimm ütles ...

ainult kassi eest tuleb ka juhtmed ära peita :)

Laps Eestis ütles ...

Nujah, aga kassid ju ka lõhuvad nt toalilli ja mööblit jne. Mõned kassid küll ja neid ei anna kuidagi taltsutada ka - olen kuulnud.
Või kust küll on inspiratsiooni saanud selle multika autor?
http://www.youtube.com/watch?v=I1qHVVbYG8Y

Muidugi on kassid ka armsad ja ma täitsa usun, et nad kannavad oma peremeeste kodust negatiivsust välja - vähemalt need kassid, kes saavad õues maa peal käia ja tervendavad sellega pere õhustikku. Olen kuulnud, et nad ravivad isegi haigusi.