neljapäev, 23. detsember 2010

Intuitiivpedagoogika link

Leidsin Evelini blogist huvitava intervjuu ja panen siia üles, et teinekord ka leiaks, kui vaja.
Intuitiivsus on minu jaoks põnev teema. Tore, kui keegi on midagi asjalikku öelnud.
Minu suurimad vaenlased on just kiirustamine ja normid, Solviki kool oskab neile teistmoodi läheneda - olen seda teistsugust lähenemist kogenud ka nende eestlaste juures, kes Solvikis on intuitiivpedagoogikat õppinud. Need kohtumised on minu jaoks olnud tervendav kogemus. Ja selles artiklis on paljud-paljud minu jaoks peened ja keerulised asjad imeliselt ja selgelt sõnastatud. Soovitan kõigile, kes otsivad uut maailma enda seest.
Tänades ja kõigile imelist pühadeaega soovides,
TJT

5 kommentaari:

Tiiu ütles ...

Häid jõule ja head uut aastat blogi loojale, ta perele ja lähedastele! Olen üles kasvanud eeskujude najal ja avastan üha, et eeskujusid on mulle jätkuvalt vaja!

Laps Eestis ütles ...

Ilusat pühadeaega Sulle ka!

Kui inimene soovib söömise ja sigimise ringist edasi astuda, on maailm nii lai, et ilma tugipunktideta võib kaotada ka iseenda. Mul on hea meel, kui minu tugipunktid ka teistele toetuda kannatavad.

Evelin Tamm ütles ...

Täna algab intuitiivpedagoogika seminar Solvikis, mis kestab pyhapäevani. Seminaril annavad Pär Ahlbom, Sinikka Mikkola ja Merete Lövlie praktilistes tegevuste kaudu edasi oma aastate jooksul kogutud teadmisi ja oskusi. Kursus toimub neli korda aastas. Täpsem Eesti keelne info http://www.intu.se/et/node/39

Evelin Tamm ütles ...

Kirjutasin suve lõpus artikli intuitiivpedagoogikast. Ehk pakub huvi? Vt. Bioneerist artiklit "Mis on kasvatuskunst?" 18.09.ˇ2012. http://www.bioneer.ee/eluviis/ilu/aid-14179/Mis-on-kasvatuskunst-

Plaanime Solviki õpetajatega järgmise aasta kevadel korraldada veel ühe intuitiivpedagoogika nädalalõpu. Esimene kord kohtusime sellel sügisel Tartu Maarja koolis. Osalejaid oli 80 ringis ja kuna huvi teema vastu oli suur, siis otsustasime vähemalt ühe kokkusaamise veel korraldada. Rohkem infot saab lehelt www.intu.se või minu uuelt inglise keelselt lehelt http://evelintamm.posterous.com, kus pean intuitiivpedagoogikaga seonduvate sündmuste ja mõtete logiraamatut.

Kõike head soovides,
Evelin Tamm

Laps Eestis ütles ...

Aitäh!