pühapäev, 7. detsember 2008

Armastus või raha

Käisime eile lastekirjanduse keskuse muinasjututunnil. Laupäeviti räägitakse seal lastele muinasjutte. Viimati nt mõni nädal tagasi rääkis Piret Päär loo väga vaesest Timist ja väga vaesest Maryst, kes armastuse pärast paari heitsid, kuigi neil polnud isegi pulmapäeval midagi süüa ja külarahvas pööras neile nende mõtlematuse pärast selja. Siis tuli neile appi Iirimaa kõige kuulsam viiulimängija, tänu kellele nad said oma elu alustuseks ainelist tuge ja külarahvas leppis nendega ära. Ja see viiulimängija tuli appi selle pärast, et nemad olid abiellunud armastuse, mitte raha pärast.
Eile kuulsin vastupidist lugu. Püha Nikolaus käis tormi tõttu vaesunud kaupmehe tütardele ja hiljem ka kaupmehele endale kotitäite viisi kulda vinnamas selleks, et tütred mehele saaksid - sest kes neid ilusaid usinaid neide ikka ilma varanduseta tahaks. Ja tolle viimase loo pidid väiksed lapsukesed (eile olid kuulama tulnud umbes kahe- kuni kuueaastased lapsed ja üks u 12aastane poiss) ette mängima. See polnud enamikule jõukohane ja paljudele paistis olevat vastumeelt, aga teha polnud ka midagi. Esinejal ei paistnud teist plaani olevat.
Etendasin siis minagi, et oma väiksemat last hädast välja aidata. Oleks kuidagi kohatu tundunud vastu ka puigelda. Aga no tõesti. Kas mu laps õppis nüüd, et meheleminekuks peab tal kullakott olema? See Nikolause lugu ja tema motiivid jäid selles etluses ikka täitsa kõrvale. Igaks juhuks jutustasime pärast kodus tütrega koos tolle mõne nädala taguse Piret Päärilt kuuldud loo ka üle. Meile meeldis tema stiil rohkem. Mulle ja mu tütrele meeldib Piret Päär väga. Tema jutustatud lood jäävad lisaks kõigele ka imeliselt hästi meelde. Tõeliselt kurb, et tema enam kauge maa tagant meile lugusid rääkima ei tule ning tema asemele on võetud selline noor inimene, kel vist lastega eriti kogemust ei ole.
Ja pealegi ma arvan, et meil liialdatakse nende aktiivõpetega igal pool ja alailma. Eelkoolieas võiks laps ometi mõnuga juttu kuulata. Et koguda ja vaimselt ja emotsionaalselt rikastuda. Aga ei. Sunnitakse juba maast madalast keegi olema ja midagi tegema. Jagama enne, kui on jõutud koguda.
(Mõtlen veidi järele, kas see seisukohavõtt on õigustatud: tegemist on ju imekauni keskuse pühendunud töötajate suurepärase algatusega pakkuda lastele harivat ajaviidet, mis perele ei maksa midagi ning eesmärk on õilis. On ikka õigus: kui me oleme hädas, et noored inimesed käituvad amoraalsel viisil, siis on väärtuskasvatus igaühe teha ja arvata.)
Mõlemal korral on pärastpoole olnud ka klassikalise muusika kontsert, eile nt mängisid muusikakooli lapsed viiulit ja see oli väga tore. Tohtis lihtsalt kuulata ja nautida.
Tipp Ja Täpp

3 kommentaari:

mermaid ütles ...

Mitme mere taga siis Piret Päär on?
Minule ka ta väga meeldib. Lummatult kuulasin ta muinsjutte ja sain temaga kohtumiselt alati palju energiat.

Laps Eestis ütles ...

Piret elab Viljandis, nii et merd lausa vahel ei ole. Tegelikult oli juttu sellest ka, et kuigi ta enam lastekirjanduse keskusse ei lähe lugusid jutustama, luuakse Tallinna varsti mingi teine koht, kus ta hakkab käima. Ja ta lubas mulle sellest meilida, kui asi sealmaal. Pireti meiliaadressi leidsin internetist muinasjutukooli kodulehelt.
Ma igatahes loodan - ja mitte ainult oma muinasjutumaia tütre pärast - temaga veel palju kohtuda.

lilian nikky ütles ...

Minu nimi on Lilian N. See on väga rõõmus päev minu elus, kuna Dr.saguru on mulle osutanud abi, aidates mul oma endist abikaasat oma võlu- ja armastusloitsuga tagasi saada. Ma olin abielus 6 aastat ja see oli nii kohutav, sest mu mees tõesti pettis mind ja otsis lahutust, kuid kui ma leidsin Internetis Dr.saguru meili selle kohta, kuidas ta on aidanud nii paljudel inimestel endist naist tagasi saada. ja aidata suhteid parandada.ja muuta inimesed oma suhtes õnnelikuks. selgitasin talle oma olukorda ja otsisin siis tema abi, kuid minu üllatuseks ütles ta mulle, et aitab mind minu juhtumiga ja siin ma nüüd tähistan, sest mu mees on lõplikult muutunud. Ta tahab alati minu kõrval olla ja ei saa ilma minu kingituseta midagi teha. Ma tõesti naudin oma abielu, milline suurepärane pidu. Ma jätkan Internetis tunnistamist, sest Dr.saguru on tõeline loitsumees. KAS VAJAD ABI, SIIS VÕTKE KOHE ÜHENDUST ARSTI SAGURUGA EMILIIDI KASUTA: drsagurusolutions@gmail.com või WhatsApp +12098373537 Ta on ainus vastus teie probleemile ja paneb teid oma suhtes õnnelikuna tundma.
1 ARMASTUSLOITS
2 WIN EX TAGASI
3 EMAKA VILJAD
4 EDENDAMISE LOIITUS
5 KAITSELOITS
6 ÄRILOITS
7 HEA TÖÖ LOIITUS
8 LOOSILOITS ja KOHTUJUHTU LOITS.